Povratak

BICIKLIZAM - Plitvička jezera

Aktivni odmor na Plitvičkim jezerima uključuje posjet različitim prirodnim znamenitostima od kojih je nacionalni park Plitvice jedan od najljepših i svakako jedinstven na prostorima Like. Otkrijte na biciklu skrivene dijelove Plitvičkih jezera. Odvozite lagane rute oko jezera ili osvojite zahtjevne brdske staze. Svatko može pronaći neku stazu za sebe.
Put Plitvica (3) dugačka je biciklistička ruta iz Korenice do gornjih plitvičkih jezera koja prolazi uz skrivene bisere Plitvica – Crnu i Bijelu rijeku.
Biciklistička ruta po Koreničkome polju (4) koja prati rječicu Maticu sve do njezina ponora, a zatim se penje na vidikovac s kojega se pruža prekrasan pogled na Koreničko polje s jedne i Bijelopolje s druge strane te planine Mrsinj i Plješevica.
Ruta oko Mrsinja (5) prolazi uz vrelo Matice te poljima i pašnjacima koji okružuju Mrsinj. Vozi se kroz tipični lički ambijent u kojemu se smjenjuju šume i prostrani pašnjaci. Ruta po obroncima Ličke Plješevice (6) na mjestima se penje do 1000 m nadmorske visine. S te su rute prekrasni vidici na Koreničko polje i Bijelopolje te vrh Plješevice. Biciklistička ruta ide po obroncima Mrsinja i spušta se po starome pastirskom putu u Koreničko polje (7). Spust je jedinstven po zemljanoj podlozi prošaranoj kamenjem, stoga se pripremite na vožnju po neravnome terenu.Za sve staze možete preuzeti poziciju (KML) na poveznici: www.plitvice-active.com


Zanimljivosti

nacionalni park Plitvička jezera,  
biodinamički fenomen krških voda
Crna i Bijela rijeka

Selo Korana NP Plitvička jezera,
tradicionalni mlin i pilana

Šupljara, špilja na istočnome dijelu Donjih jezera
 

Turističke obavijesti

infocentar – ulaz br. 1 i NP Plitvička jezera,
otvoren do 31. listopada

Aktivnosti na Plitvičkim jezerima i okolici
www.plitvice-active.com